bel: 070 – 4492291

About

Emilie Verbeek

Londen 2014-2018
emilies.nl
Bijenkorf Amsterdam
Comfort food on the go is mijn favoriete niche. Het raakt aan design, gezondheid, productontwikkeling, marketing, retail, merkenrecht, sales, alles! Als je al een tijdje bezig bent weet jij net zo goed als ik: in onze branche moet je letterlijk van alle markten thuis zijn.

Ik heb het geluk dat ik veel aspecten van de business heb geleerd in de praktijk. Ik stond al op m’n 14e te helpen in de kledingzaak van mijn grootouders. Er ik vond het geweldig om na te denken over: hoe verkoop je eigenlijk iets, wat verwachten je klanten? De wereld van Retail leerde ik pas echt goed kennen in met een traineeship bij De Bijenkorf in Amsterdam. Van vakkenvullen tot managen, van supply-chain tot marketing: in 3,5 jaar kon ik alles ontdekken.

In de jaren daarna heb ik veel gereisd en in Sydney kwam ik voor het eerst in aanraking met écht goede comfort food. Er ging een wereld voor me open! Er viel zoveel te proeven, ruiken, ontdekken en combineren. De Australiërs hadden zo’n andere aanpak dan ik in Nederland gewend was. Beleving en creativiteit voerde de boventoon. Het gaf me een berg vol inspiratie en levenslust die ik meenam op al mijn volgende reizen en avonturen.

Ik ben in die tijd ook voor opdrachtgevers gaan werken die met webshops begonnen. E-commerce stond toen nog in de kinderschoenen maar ik voelde aan alles: online shoppen wordt het! In 2005 begon ik met mijn eigen webshop. De kennis die ik opdeed in het ondernemen en het ontwikkelen van concepten werd opgepikt door grote merken zoals Nike, Burberry en Hugo Boss. Ik was een kind in de snoepwinkel en ik kon overal aan proeven. 

In Londen was ik door de weeks zelfstandig consultant voor grote merken. En in het weekend runde ik mijn webshop en stond ik met Nederlandse merken op de markt, zij aan zij met ondernemers zoals de zusjes uit Korea: door de weeks waren ze ontwerpsters en in het weekend verkochten ze pannenkoeken met eigengemaakte Kimchi. Of de groep Franse jongens die elke vrijdag verse Franse kazen importeerden om ze de volgende dag te verkopen op de markt.

Hard werken is leuk, totdat ik geconfronteerd werd met een medische tegenvaller waardoor mijn kinderwens in het water viel. Hoe veel verdriet ik ook had en waar ik ook was: overal gebruikte ik koken om weer terug bij mezelf te komen. Het is eigenlijk zo simpel: jezelf voeden met gezonde dingen zonder troep en plastic, die tóch super lekker en comforting zijn. Dat is de essentie van mijn werk.

" Good food will make your day!"

Emilie Verbeek

De food branche bleef aan me trekken en in 2019 kwam ik bij Ahold Delhaize terecht waar ik mij bemoeide met de grote Amerikaanse dochterondernemingen. Ik leerde nog meer over pricing en merkenrecht. Ik weet wat werkt in de wereld van food, commercie en media. En dus ook wat niet werkt.

Daarnaast adviseer ik andere ondernemers. Opdat ze net als ik, unieke merken ontwikkelen. Die niet makkelijk te kopiëren zijn door de concurrentie